Точно в дните, когато Перник е задушен от серен диоксид, а

...
Точно в дните, когато Перник е задушен от серен диоксид, а
Коментари Харесай

Крие ли правителството от ЕС отровите във въздуха на Гълъбово?

Точно в дните, когато Перник е задушен от серен диоксид, а половин България не може да диша от наднормено количество фини прахови частици във въздуха, държавното управление одобри позиция за пред Съда на Европейския съюз, че всичко в Гълъбово е наред, написа в. " Сега ".
За бездействието на управляващите против замърсяването на въздуха против България има две каузи в съда на Европейски Съюз. По първото бяхме наказани през април 2017 година Днешната позиция е призната във връзка второто дело. То беше формирано предишното лято по искане на Европейската комисия във връзка със систематичното и непрекъснато неспазване на пределно допустимите почасови и дневни стойности за серен диоксид.
Както може да се чака, съгласно държавното управление замърсяване няма. " Съгласно показаните от България данни от мониторинга на качеството на атмосферния въздух по замърсител серен диоксид в зона BG0006 през интервала 2014 - 2018 година, в това число, в цялата зона не са регистрирани превишения на нормите, като се изключи един пункт, ситуиран на територията на община Гълъбово, която съставлява доста дребна част от територията на целия регион за оценка и ръководство на качеството на атмосферния въздух Югоизточен ", оповестяват от държавното управление.
Затова България пледира, че от превишаването на нормите на серен диоксид в един-единствен пункт не може да се заключи, че е налице нарушаване в цялата зона, включваща и други региони, като във всички тях е налице сходство с откритите правила, настояват оттова. И молят Съда на Европейския съюз да отхвърли предявения иск като безпочвен или да почете желае отчасти само в частта му, касаеща регион Гълъбово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР